Kad mēs ar vīru nolēmām kļūt par uzņēmējiem un dibinājām savu mazumtirdzniecības, vairumtirdzniecības un ēdināšanas uzņēmumu, pēc kāda laika es sapratu, ka manas vidējās speciālās izglītības zināšanas, kuras ieguvu mācoties Rīgas Tirdzniecības tehnikumā ir nepietiekamas. Tamdēļ nolēmu iegūt augstāko izglītību grāmatvedības un finanšu jomā. Grāmatvedības un finanšu koledžu izvēlējos, jo tās nosaukums runāja pats par sevi un mācību programma „Grāmatvedība un finanses” bija tieši tas, kas nepieciešams manā uzņēmējdarbībā un ko es vēlējos apgūt.
Mācību process ilga divus gadus. Pa šo laiku es ieguvu plašas zināšanas ne tikai finanšu grāmatvedībā un nodokļu sistēmā, bet arī tiesību zinībās, lietvedībā, ekonomikā, personāla vadībā, finanšu vadībā, revīzijas, audita un kontroles pamatos. Dažreiz bija grūti apvienot mācības ar ikdienas darbiem. Uzdotos patstāvīgos darbus un mājas darbus gadījās rakstīt arī nakts laikā. Bet, ja gribi kaut ko savā dzīvē sasniegt, tad ir arī daudz jāstrādā un jāiet līdz galam, kamēr tiec līdz mērķim. Nekad neapstāties pusceļā! Tāds ir mans dzīves moto. Nekas nav neiespējams. Ja tu to gribi, tad tu to vari. Nu, divi mācību gadi ir aiz muguras, rokās ir diploms, galvā – jaunas zināšanas.
Visas iegūtās zināšanas man ļoti noderēja profesionālajā darbībā. Tagad mūsu uzņēmums darbojas ražošanas sfērā, un grāmatvedības uzskaite un lietvedības darbs ir manā ziņā. Esmu pārliecināta, ka visi dokumenti, sākot ar izstrādāto uzņēmuma grāmatvedības metodiku un beidzot ar atskaitēm un gada pārskata sastādīšanu, pilnībā sakārtoti un atbilst likumdošanas prasībām.
Uz doto brīdi galvenais mans personiskais sasniegums ir tas, ka tagad mans uzņēmums, sniedz grāmatvedības pakalpojumus citiem uzņēmējiem. Man nav jāmeklē grāmatveža darbs kādā uzņēmumā. Es pati plānoju savu darba laiku, darba apjomu un ienākumus. Tieši man tas ir ļoti svarīgi, jo tā es varu apvienot darba pienākumus ar rūpēm par trim bērniem. Es pati izvēlējos savu dzīves ceļu. Neteikšu, ka tas ir viss, ko es gribētu sasniegt. Dzīve iet uz priekšu, vēlmes mainās, un kas to lai zina, var būt rīt es atkal došos uz kādu mācību iestādi pēc jaunām zināšanām?
Esiet pārliecināti par sevi, vienmēr izvirziet sev mērķus un droši, soli pa solim, ejiet uz priekšu, kamēr panāksiet iecerēto. Un galvenais, atcerieties, ka visas zināšanas, gan vidusskolā, gan citās mācību iestādēs iegūtās vienmēr noderēs jūsu dzīvē. Tas ir Jūsu ieguldījums profesionālajā izaugsmē un personīgajos panākumos!

Rūta, 39 gadi.

 

Sadarbības partneri